torstai 12. toukokuuta 2016

The Black Hack


The Black Hack ei ole vain uusi OSR-klooni, vaan siinä on paljon erilaista, että se erottuu joukosta edukseen. Taistelu, pelastusheitot ja kykyheitot ovat kaikki d20 alle ominaisuuden. Dungeons & Dragonsin uusimmasta laitoksesta tutut "advantage" ja "disadvantage" ovat mukana. Eli kun tehtävä on helppo, heitä kahtaa noppaa ja valitse suotuisempi tulos. Vaikeassa valitaan huonompi, eli korkeampi tulos. Inventaario käyttää slotteja, joten jokaista grammaa ei pidä laskea. Myös kuluvien esineiden (nuolet, soihdut, matkamuona) kirjanpito on yksinkertaistettu nopilla!

The Black Hack tuntuu kuitenkin tutulta, sillä kuusi ominaisuutta ovat ne samat ja perinteiset, pelistä löytyy AC sekä HD, ja neljä ihmisluokkaa ovat ne perinteiset edustetut. Kuitenkin, vaikka pelipöydässä TBH on erilainen kuin esi-isänsä ja muut retro-kloonit, se on helposti yhteensopiva muiden OSR-pelien kanssa.

Suosittelen The Black Hackia lämpimästi niihin hetkiin, kun pitää nopeasti vetää jotain ja raskaammat säännöt eivät inspaa. Tai silloin, kun kampanja on satunnaista. Vaikka kyllä tämä pidempiinkin kampanjoihin taipuu hienosti, kunhan hahmon optimointi ei ole se pääasia. Itselläni ei ole kuin hyviä kokemuksia tästä pelipöydässä.

The Black Hackia voi ostaa D-oom Productsilta HOLVI-verkkokaupasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti