maanantai 1. elokuuta 2016

Ropecon 2016 reportaasi

Viikonloppuna koin elämäni ensimmäisen Ropeconin. Tässä reportaasi siitä. Kuvien asettelun kanssa oli niin paljon ongelmia, etten jaksanut todellakaan säätää kohdistuksia oikein. Ne on siis miten ovat, toivottavasti ei hirveästi silmää häiritse.

D-OOM PRODUCTS ROPECONISSASuuri kiitos kuuluu Lamentations of The Flame Princessille ja +James Raggille, joka D-oomin tuotteita otti Ropeconiin. Ilman häntä D-oom ei olisi ollut edustettuna tapahtumassa ollenkaan. Vapaa-ajallani muista hommista pyörin LotFP-tiskillä omia tuotteitani markkinoiden. Tuli siinä muutamaa Lamentationsinkin tuotetta esiteltyä, kun mm. kysyttiin mikä sopii kampanjan alkuun tai aloittelijoille (Tower Of The Stargazer ja Death Frost Doomin ensimmäinen versio ovat vastaukset, muuten). Jamesille myös isot aplodit ennätyksen rikkomisesta! Huikeaa!


Mitä myyntiin tulee, nihkeän alun jälkeen homma alkoi rullata ja lopputulokseen olin erittäin, erittäin tyytyväinen. Tuotteita meni mukavasti. Tiesin, että isohko ongelma myynnissä saattaisi olla näillä tee-se-itse-teoksille, mistä osa kotitulostuksia, olisi ne korkean tuotantoarvon pelit ihan siinä 5 sentin päässä. Mutta D-oom pärjäsi hienosti! Suuret kiitokset asiakkaille ja julkaisuistani kiinnostuneille!

Syöksykierre-Nickiä muuten (Facebookissa) tulee löytymään Hiidenpelin valikoimasta. Aivan huikea uusi roolipelikauppa, joka ei vain myy pelejä, vaan myös niitä pelauttaa yleisölle!

PÄIVÄ 1

Sisäänpääsyn kanssa oli hieman vaikeuksia. Sain sähköpostia, että nimellä "Thaumiel Nerub" löytyy ranneke - mutta eipäs löytynytkään. Eikä tietysti omalla nimellänikään saati sosiaaliturvatunnuksella. Odottelua kesti ja kesti, kunnes sain hälytettyä +Mike Pohjolan apuun. Hänen Charisma-scorensa on sen verran korkea, ettei hänen tarvinnut kuin pyyhältää tukka liehuen paikalle, ja meitsillä olikin ranneke jo teipattuna kiinni. Ja sisään! Minun kohdalla ei todellakaan toimi "EKSÄ TIEDÄ KUKA MÄ OON?" :D

Heti kun heitin tavarat narikkaan säntäsinkin Myrskyn Sankareiden myyntipöydälle. Tiina Uusi-Rasi olikin jo Tracon Hitpointista (2015) tuttu myyjäpari. Me ollaan niin tykki ideoiden kanssa! 
Mike Pohjolan uusin kirja, 1827, ilmestyy virallisesti tänään maanantaina 1.8., mutta sen julkistustilaisuus Ropeconissa. Mike on myös käynyt suuren muodonmuutoksen haltija-lookista viikingi-stailiin.
Juhana Pettersson uuden pelinsä Tsernobyl, rakastettuni kanssa. Kansi on ihan sairaan makea ja hienona yksityiskohtana kirjan valokuvat ovat hänen itse ottamiaan alueelta.
Sotakoneen Jan Spinner. Nyt vasta huomasin, että sattumalta himoitsemani peli Malifaux osui kuvaan. Tämä on merkki! Vielä jonain päivänä ostan sen... Sotakone on aivan sairaan hyvä kauppa figuhommeleista kiinnostuneille. Bunkkerissa en ole vielä käynyt, mutta se onkin seuraavan Turun reissun ykköskohde, oli käyntitarkoitukseni mikä tahansa.
Jukka Sorsa ja hänen uutuutensa Hood. Valitettavasti en tähän peliin ehtinyt tutustumaan juurikaan yhtään. Itse tekijä on kyllä hyvin ylpeän näköinen julkaisustaan. Kannessa on hienoa sarjakuva tai kuvakirjamaista värimaailmaa. 
Samuli Ahokas Ironspine-Myrrysmiehistä. Todella muikea t-paita.
Ville Takanen, joka tekee kaikenlaista.
James Raggi esittelee Jokaisen roolipelaajan SAATANANPALVONTA opasta.
Aivan mahdottoman upea taiteilija, Haltijakäpälä. Kannattaa tutustua hänen nettisivuihinsa, http://haltijakapala.tumblr.com/. Niin siistiä ja inspiroivaa, että D-oom haluaa kansikuvan täältä johonkin julkaisuunsa!
Legenda jo eläessään, Risto Hieta, ja D-oomin julkaisemat "Nordicit". Risto vähän kertoi ideoita seuraavasta pelistään, ja täytyy sanoa, että siitä tulee todella niljakkaan siistiä!

Mordheim on aina ihan sairaan vaikuttavan näköinen. Se on sellainen peli, mitä haluaisi päästä pelaamaan todella paljon! Itse en sitä koskaan pelannut, Necromundaa kylläkin jonkin verran.
Todella hieno ja vaikuttava dioraama. Tunnelma kohdillaan.
Hienon realistisen sotakoneen maalaustyön lisäksi vaikutuin todella alustasta. Siksi se onkin tämän kuvan pääosassa. Kyltti varsinkin oli todella hieno! Kylmän kalsean ilman voi aistia tästä.
Koiramainen tuhonjälkeinen panssari. Tämä olisi hienoa nähdä jonkun päällä.
Vaikka tuhonjälkeisessä habituksessa kaikki on kulunutta, rikkinäistä ja epäsopivaa, siinä on silti kaunista estetiikkaa. Huomaa, miten ihmiset haluavat koristella itseään, vaikkei resursseja ole. Katso vaikka Mad Max!
Kyllä, Fallout-juttuja.
Tällainen pakkaus/asetelma olisi tosi hauska tehdä itse. Kirpputoreilta voisi löytyä vaikka mitä jännää!
Porin Pöytäpeliseura Pöllökarhut tarvitsee ehdottomasti tällaisen.
Infinity ja niin paljon... kaikkea.
Kiven ylitystä oli aika hauska seurailla.
Näyttää siltä, että tässä skenaariossa rytisee ja lujaa. Katsokaa tuota noppien määrää pöydällä!
Nämä olivat aika suuria - ja sitäkin vaikuttavamman näköisiä.
Eräs puheohjelmatila. En jäänyt seuraamaan ihan siitä syystä, ettei oikein huvittanut istuskella paria tuntia, kun oli kuitenkin niin paljon nähtävää. Ydinpommien voimakkuuksilla tämä alkoi.
Ensimmäinen päivä päätyi 1827 Infernal Musicaliin. Oli todella viihdyttävä, ja jos jossain pyörii suosittelen. Tämä oli siis videoitu teatterimusikaali, missä musiikkina toimii hevi. Turun palon syyt, demonit, perkele... tosi kiva!
Yöni vietin lattiamajoituksessa, mistä en viittinyt ottaa kuvaa ihan siitä syystä, etten loukkaa kenenkään yksityisyyttä tai häiritse nukkuvia. Majoitustila oli mielestäni hyvä. Tilaa riitti ja ilmastointi toimi. Minun joogamattoni taasen oli surkea. Kova ja liian kapea, ja toinen pää meinasi rullaantua itsekseen. Kuitenkin sain nukuttua ihan hyvin, vaikka aamulla selkä kaipasi venyttelyä kipeästi (sanaleikki tarkoituksella),

PÄIVÄ 2

Heräämisen ja peseytymisen jälkeen aamu oli selkeä: aamupala ja Myrskyn Sankareiden pöytään myymään.Toisena päivänä ajattelin keskittyä kuvaamaan myös ihmisiä enemmän. 


Energiajuoma aamulla piristää kummasti.
Heräämisen ja peseytymisen jälkeen aamu oli selkeä: aamupala ja Myrskyn Sankareiden pöytään myymään.
Tommi Brander, jonka tapasin nyt ensimmäisen kerran. Hän teki muunmuassa ehdotuksia Temple Of Greediin. Tommi myös myöhemmin kartoitti lähialuetta ja löysi edullisen ja maittavan pizzerian. Hieno mies. Harmittaa, kun en päässyt pelaamaan hänen kanssaan Dungeons & Dragonsia.
Ruttotohtoria, steampunkia ja alkemiaa. Hyvä kokonaisuus.
Miska Fredman. Suomen parhaimpia kartantekijöitä ja nyt myös Kultaisen Lohikäärmeen omistaja. Ja muutenkin leppoisa tyyppi.
Hienoa okkultista/okkultisvaikutteista tavaraa.
Nnnnniin.
Mikael "Miihkali" Tuominen. OSR on hänessä vahva, vaikka enemmän onkin BRP.
 Tämä kiinnitti huomioni erikoisuudellaan, mikä ei ollut ristiriitainen. Hieman intiaania, roomalaista sotilasta ja eränkävijää sopusointuisana yhdistelmänä.
Tässä on poseeraus, mikä sopisi täydellisesti X-wing pilottien värväysjulisteeseen.
Jonas Mustonen katsoo japanilaisia piirrettyjä ja harrastaa marathon-juoksua coneissa. Hiki lensi ja lenkkarit ujelsivat kun Jonas sinkosi paikasta toiseen. Urheilullisempaa nörttiä ei ole!
Luurankokäsiä pullotelineinä, lonkeroaterimia. Erittäin hienoja käsityöesineitä, joilla on oikeasti käyttöä.
Tämän lolitan hameen helmassa oli hauska luuranko-teema. Varsinkin sokerikallot olivat hauskoja.
Heidän asuissa ei ollut käytetty rareja - kuulemma. Vaikka olisikin, itse en kertoisi, ettei asuani kirjaimellisesti revittäisi päältäni!
Ninja-asun voi tehdä helposti, tai oikein ja uskottavasti kuten tässä. Panssari vierellä tuo hyvää kontrastia ja värit sopivat vielä yhteen!
Sana "uskottavuus" sai aivan uuden merkityksen hänet kohdatessaan. Tässä näkyy, miten asu kannetaan oikein ilman ylimääräistä esittämistä.
Arvatkaa oliko paljon kameroita ympärillä.
Ville Vuorela (Burger Games) rikkinäisestä jalasta huolimatta hyväntuulisesta. Hän on herttainen mies ja mukavaa rupatteluseuraa. Praedorille ilmestyi myös Salaisuuksien kirja mihin en häpeäkseni tutustunut yhtään!
Onko tämä muotia Skyrimistä?
Anteeksi, en tiedä keitä te esitätte, mutta olen aivan varma, että olette onnistuneet sata prosenttisesti!
Synkkää ja vakavaa.
Arvatkaa kumpi piristi päiväni ja sai hymyn leviämään suupieliini.
Aina näitä hihhuleita eksyy tapahtumiin...
Kyllä, hän pystyi kulkemaan ja navigoimaan ympäriinsä kypärä päässään.
Oli hienon näköistä, kun iso ryhmä Star Wars -hahmoja käveli ohi. Obi Wan on ihan Obi Wanin näköinen!
Salamurhaajan rannepuukko/minivarsijousi oli mekaaninen. Hauska yksityiskohta.
Aika monen näki saapuneen ykköset päällä.
Aito ja alkuperäinen Flame Princess. Ihan aikuisten oikeasti. Hän on pukeutunut Arieliksi. Jamesin kanssa juteltiin, niin hän ei ainakaan ole koskaan nähnyt Flame Princess -cossaajaa. Ja ellei itse Flame Princess sitä tee, kuka sen sitten tekee?
Palvelushenkinen myyjä.
Perus seppiä. Tältähän ne kaikki näyttää, vai?
Toiseksi yöksi pääsin kavereiden kummitädin asuntoon. Aika hieno näkymä, kun on tottunut maan tasalla tallustelemaan.
Hahmonluontia iltamyöhään Fantasy Agelle. Todella mainio systeemi, missä tuoksuu voimakkaasti D&D vaikka mausteet ovat erilaisia. Suosittelen suuresti.
Yökyöpelien peliä käynnissä. Fantasy Agea, minkä kanssa testataan 5E DMG:n satunnaisluolastogeneraattoria. Luottopelinjohtajani räpfeimi Kookko Jaskisen kanssa.
PÄIVÄ 3
Kaheksalta aamulla ylös ja suunnaksi Myrskyn Sankareiden pöytään töihin. Ei, en ottanut pikareittiä parvekkeelta alas.
Naapurimme Bard & Jester, myöskin D-oomin yhteistyökumppani.
Tämän käsineen kanssa ei pääse eksymään.
Siihen loppuivat kuvat. Alkoi olla sekä akku, että mies loppu. Heilun kameran kanssa todella paljon yleensä, joten päätin pyhittää loput sunnuntaista muuhun kuin siihen, että jatkuvasti bongaan kuvattavaa. Sunnuntai sujui leppoisasti oikeastaan kokonaan myyntipöydän takana. Kotimatka sujui hyvässä seurassa, ja näinkin vielä Porissa ihan viimeiseksi kaverini Timo Hohkalan figut.

Erittäin onnistunut matka. Hienoja ihmisiä, hyvä ilmapiiri, iloinen fiilis. Paljon katsottavaa ja koettavaa. Harmi, että itse Ropeconissa en päässyt pelaamaan ollenkaan! Onneksi toisen yön majapaikassa pääsi kuitenkin viskelemään noppia, ettei ihan absolutisti pitänyt tänä reissuna olla. Ehkä seuraavassa tapahtumassa pelaan ihan sikana sitten. Jää nähtäväksi.

LOOTTIA

Ropeconin ohjelmalehtinen ja nimikkonopat. Fantasy Age pelitestissä nämä heittivät pieniä lukuja. Hyvän näköiset ovat.
Hounds Of The Sea. Korttien grafiikat ovat tosi hienot ja upeaa on, että kuvakorteissa jokaisessa on erilainen kuvansa, jopa eri maiden kesken! Pieni miinus tulee siitä, että jokerikortteja ei ole. Muuten tätä olisi voinut käyttää muissakin peleissä. Esimerkiksi korttimekaniikalla toimivaan Malifauxiin nämä kortit olisivat olleet edullinen ja hieno vaihtoehto. Mutta ne jokerikortit...
Joku mies jakeli näitä myyjille ilmaiseksi. Hyvät peruskortit missä mukava vanhanaikainen grafiikka.
Experience pointissa oli figun maalausta. Kääpiösoturini jäi pahasti kesken kun piti rientää takaisin myyntipöydälle. No, jatkan valmiiksi kotona. Liilan inkin ostin Sotakoneelta edullisesti. Näin jossain kuvia, että tuo hopean kanssa olisi hieno yhdistelmä panssareihin.
Kyllä, minulla on ongelma. Sain lauantaina viestin, missä minua pyydettiin lähettämään LotFP:in katalogi hänelle Amerikkaan. Selvä, hän saa kaksi kappaletta, toisen Raggin nimmarilla.
Lamentationsin paidat ovat suosikkejani, koska...
...ne näyttävät bändi-paidoilta.
Larry Elmoren taidetta, ensimmäinen anime-pelini sekä satunnaisten portaalien generaattori.

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Poistin kommenttini, koska asia on hoidettu, hyvin tehty!

  VastaaPoista
 3. Epäselvyyksien välttämiseksi kysyin jokaiselta kuvattavalta luvan ja kerroin mihin kuva tulee (some + blogit). Kysyin myös pelipöydissä luvan ottaa kuvan pelitilanteista. Kysyin myös saanko ottaa kuvaa esineistä (esimerkiksi propit ja dioraamat).

  Ainoina poikkeuksina en kysynyt lupaa kuvata keijuvoidetta ja samassa kojussa olevia okkultisia esineitä, koska oli kiire ja heillä oli asiakkaita. En myöskään kysynyt lupaa kun otin kuvan parvekkeelta majapaikaltani miljööstä :)

  Olisin voinut tietysti kuningattaren kuvatekstin kirjoittaa fiksumminkin, mutta sellainen siitä tuli. Nyt kuva on poistettu kokonaan. Pahoittelut kuningattarelle.

  VastaaPoista