tiistai 7. maaliskuuta 2017

Tracon Hitpoint 2017

Tänä vuonna Tracon Hitpoint oli siirtynyt koulun tiloista Tampere-talolle. Tilaa oli paljon, mutta kävijämäärä melko vähäinen. Myyntipöydän takaa en paljon ehtinyt kierrellä, mutta noin satunnaisen kulkijan näkökulmasta oli aika hiljaisen oloista. Ehkä Hitpointiin tulivat ne, jotka saapuivat pelatakseen ja satunnaiset kulkijat, fiilistelijät ja hengailivat jäivät pois. Onhan Tracon Hitpoint pelaajan tapahtuma, kun taas päätapahtuma Tracon anime- ja mangakansalle suunnattu jättijuhla, missä pelaajat ovat siinä ohella. Tällä kertaa kuvia on vähän huonosti, mutta nauttikaa niistä, mitä otin (tai muut ottivat minulle pyynnöstäni).

KaaosZine edustettuna. Työskentelen lehdelle toimittajana, minun artikkeleita
kannattaa tietysti lukea ;)

Turnauksia oli, sekä roolipelaamista - myös peliä pyynnöstä. Lautapelailuakin oli aika paljon, sillä tapahtumassa oli toimiva pelien lainailupiste. Itse en näihin päässyt tutustumaan, ja roolipelipuolella en kääntymistä enempää edes ehtinyt pyörähtämään.

Myyntihattu päässä ja valmis!

Edellisestä tekstistä varmasti jo ilmenee, että en paljon muuta ehtinyt tehdä kuin olla myyntipöydän takana. D-oom Productsilla ja Mike Pohjolalla oli yhteispöytä, mutta Mike estyi saapumasta, joten käytännössä hoidin molemmat. Omien verkkokaupassakin myytävien tuotteiden lisäksi minun pöytäpuoliskosta löytyi Jukka Sorsan Hoodia sekä Lamentations Of The Flame Princessiä. Otin myös mukaani myyntihitiksi osoittautuneita miniatyyrisprueita, bitsejä, ja satunnaisia figuja! Kävijät tykkäsivät tosissaan tonkia näitä!


Tämä oli ainoa hyvä kuva LotfP-hyllystäni. Tietysti otettu siinä
vaiheessa, kun Slügs oli loppuunmyyty. Jokainen D-oomin asiakas
sai sellaisen kaupan päälle ilmaiseksi Raggilta.

Muitakin myyjiä oli, muttei kauheasti. Rakas ja mahtava yhteistyökumppanini Sotakone oli tietysti mestoilla! Ei ole varmaan sellaista pelitapahtumaa keksittykään, missä Häkkis ei myisi hyvää kamaa pelaajille, ja piristäisi kaikkien päivää! Toinenkin yhteistyökumppanini Bard & Jester oli mukana steampunk-käsitöillään. Mahtavaa porukkaa.

Myyntivuoroni olivat lauantaina aamu kymmenestä ilta kahdeksaan ja sunnuntaina aamu kymmenestä ilta viiteen. Aika urakka. Jukka Sorsa ja Samuli Ahokas ystävällisesti tuurasivat minua sen aikaa, kun osallistuin SL&VL Zinen päätoimittajan Tommi Branderin esitelmään.

Lauantain iltapala Pancho Villassa. Paikka oli miellyttävä, vaikka sisustus olikin hyvin perinteistä ruokaravintolaan, missä on myös alkoholitarjoilua. Tarjoilu oli ystävällistä ja hyvin toimivaa. Ruoka oli äärimmäinen pettymys. Suhteessa muihin annoksiin minun quesadilla oli törkeän kallis ja pieni. Ainoat maut olivat punasipuli ja säilykepepperoninsiivut, mitkä maistuivat samalta kuin kaupan taco-osastolta. Quesadillani sisälsi naudanlihaa, minkä koostumus oli lähinnä kaurapuuroa. Palvelu ja mesta saa 4 tähteä, sapuska yhden tähden. Ei hyvä. Tällä kertaa voin rehellisesti sanoa, että kotona teen paremmat tacohässäkät!


Voittajan aamiainen. Myyntipassiin kuului pääsy "green roomiin",
missä oli välipalaa, mehua, kahvia ja hedelmiä. Aamulehden sijasta
lueskelin tapahtuman kirpparilta ostamaani kirjallisuutta.


Luulin, että uusi tukkani on tosi siisti, mutta näytän kirjastotädiltä jostain suomalaisesta sketsiohjelmasta. Hiuksiani tärkeämpää tässä kuvassa on Tonttu. Kuva on hyvin anti-gnomen. Noita t-paitoja saa muuten Panicmachinelta, ja uusimmalla levyllä Gnouroboros löytyy allekirjoittaneen biisikin!

Praedor teepaita on tosi mahtava. Niitä saa Villeltä kysymällä pientä korvausta vastaan. Kannattaa kysyä!
Aluksi alhainen kävijämäärä (vahvistamaton 400 vierailijaa per päivä) pelotti. Noin yhteen kahteen asti lauantaina ei tapahtunut myynnissä paljoakaan, joten aloin jo epäillä, että tästä tulisi fiasko. Mutta iltapäivällä väki sitten aktivoitui lompakkoineen, ja myynti oli tasaista tapahtuman loppuun asti. Käytetyt eurot per kävijä oli aivan huippuluokkaa! Olen myyntiin erittäin tyytyväinen.

Ja mitä olisi coni ilman ostoksia? Tässäpä tämän tapahtuman loottia.

Battlefields Basing Setin ostin Sotakoneelta tuliaisiksi kaverilleni Tapsalle, joka on hiljattain innostunut figuilusta, ja varsinkin maaston rakentelusta.
Sotakoneelta ostin itselleni tufteja, pronssista maalia sekä Plastic Puttyä, mitä käytetään figuissa rakojen peittelyyn ja saumaamiseen.
Eldritch Weirdness Compilation Swords & Wizardrylle löytyi kirpputorilta. Ei pitänyt miettiä hetkeäkään, ostanko tuon yhdelle parhaista OSR-peleistä tehdyn lisärin, minkä on kynäillyt itse Matt Finch.
Ville Vuorela kauppasi minulle Praedor teepaidan. Olin muutenkin sen aikeissa ostaa tosin.
Skaven spruesta ja figuista tehtiin vaihtokauppa muihin figuihin jo ennen conia, mutta paikan päällä sain ne. Sprue menee vaihturiksi kaverille Tapsalle, plague monkit lisään Age Of Sigmar armeijaani.
Loppuun vielä kiitoksia. Tietysti kaikille kävijöille, järjestäjille, asiakkaille ja osallistujille.

Suuri kiitos menee Santtu Ritakorvelle, joka järkkäsi myyntialueen ja oli kärsivällinen. Hän oli myös hyvin aktiivinen itse tapahtumassa D-oomin suuntaan varmistaen, että kaikki on hyvin ja kaikki sujuu. Erittäin fiksu ja ammattitaitoinen mies. Vaikka mielestäni ennen tapahtumaa säädöissä oli lapsentauteja ja välillä meinasin hermostua, niin Santtu kyllä korjasi kaikki nämä pelkällä läsnäolollaan.

Minulla on myös seuraaja! On nastaa kuulla, kun joku tulee kertomaan, että kirjoitan hyvää juttua, ja että hän on seurannut blogiani kauan, jo ennen Crypt Of Rabiesia. Hän myös kertoi omista talonsäännöistään Lamentations Of The Flame Princessille ja kysyi hieman mielipiteitänikin niihin. Täytyy sanoa, että todella hyvää juttua häneltä kyllä löytyy. Ehdottelinkin, jos hän haluaisi vierailevana kirjoittajana niitä esille blogiini. Toivottavasti!

Eräs keräilijä, joka on myös aktiivinen esitelmäntarjoaja Ropeconissa (nimimuistini on huono, anteeksi. Huuda hep, niin lisään sen), osti myös kaikkea. Pääsin myös kirjoittaman nimmareita.

Tommi Brander kulki paljain jaloin siellä täällä. Välillä ohjelmaa pitäen, välillä sisäänheittäjänä peleihin, välillä muuten vain.

Limun ropelluksiin kirjoittava ja Suomen pelimuseossa mukana oleva Niklas Nylund kävi myös pyörähtämässä tiskilläni. Roolipelimuseota odotellessa.

Jukka Sorsa, Samuli Ahokas ja Ville Takanen. Suomen roolipeliskenen Tupu, Hupu ja Lupu. Hauskoja hulivilejä, joista Jukka ja Samuli päästivät minut tauollekin. Ville esitteli uutta peliään The Quick, mikä on valmisteilla. Harmittaa, etten päässyt siitä kuuntelemaan. Erittäin mielenkiintoinen tapaus!

Nestori Lehtoselle tietysti erityiskiitos taas siitä, että otti minut hellään huomaansa. Hän ei vain tarjonnut minulle yösijaa, vaan myös isällisesti toi sunnuntaina evästä! Vielä joku kerta menemme syömään niitä munkkeja nakeilla!

Ville Vuorela hengaili myös myyntipöydän läheisyydessä. Alkaako hän pehmetä iän myötä? Mukava mies, joka ei ainakaan heti mulkaise murhaavasti kuunnellessaan juttuja OSR:sta.

Sotakoneen Häkkis. Olet mahtava. Piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti